Skal du i gang med at lægge nyt tag på huset, men mangler pengene? Så er du langt fra den eneste. Tagprojekter er ofte en god, men dyr investering og kan hurtigt kræve et lån på omkring 100.000-200.000 kr..

Vi ser her på dine lånemuligheder for finansiering af taget og på vigtige aspekter som tagbelægning og isolering. Se mere her for at finde den rette finansieringsløsning og kom godt i gang med tagprojektet.

Finansiering af tag til huset

Vi starter med at se på dine finansieringsmuligheder, når du skal have lagt nyt tag. De kan nemlig opdeles i 3 overordnede løsninger:

  1. Banken
  2. Låneudbyderne online
  3. Tagfirmaet

Hvad skal du så vælge at de tre valgmuligheder? Der er ingen tvivl om at banken er det foretrukne valg hos mange danskere og ofte det billigste. Du bør derfor starte med at forhøre dig hos din bankrådgiver om mulighederne.

Er du havnet på denne side, fordi de allerede har afvist dig, bør du gå videre til de næste på listen; låneudbyderne online og de tagfirmaer der tilbyder finansiering.

Her anbefaler vi du indhenter et par lånetilbud hos udbyderne online. Det kan du gøre HER.

Efterfølgende bør du undersøge om dit valgte tagfirma tilbyder finansiering. Hvis de gør, så bed dem om at komme med et lånetilbud. Det vil nemlig give dig muligheden for at sammenholde det, med de tilbud du har modtaget fra online udbyderne.

Det billigste lån til nyt tag er det tilbud med den laveste ÅOP. Du kan med fordel undersøge flere muligheder, så du er sikker på at finde den billigste løsning på markedet. Ansøgningen er altid gratis og uforpligtende.

Hvem der er billigst er umuligt at vide på forhånd og vil afhænge meget af dine personlige forhold. Vær særlig opmærksom på ÅOP når du sammenligner. Som udgangspunkt vil den laveste ÅOP være det billigste lånetilbud, men forhold som løbetid og vilkår bør ligeledes spille ind.

Selv hvis banken har tilbudt dig et lån til nyt tag, kan du sagtens afsøge mulighederne hos øvrige finansieringskilder. Specielt hvis du ikke er helt tilfreds med den tilbudte ÅOP og rente. Dette benarbejde er vejen til de billigste lån og bedste forhold for dig som kunde.

Med priser på +/- 100.000 kr. kan omkostningerne variere meget fra lånetilbud til lånetilbud. Du kan gratis søge om større lånebeløb via knappen, alt efter hvad du behøver.

Søg om lån op til 100.000 kr.

Valg af tagbelægning

Valget af tagbelægning er afgørende for prisen og for de egenskaber som taget får. Du bør derfor være meget velovervejet og gennemtænke det, inden du vælger materiale. Der er fordele og ulemper ved det hele.

Nu hvor du søger finansiering, har du sikkert allerede taget en beslutning. Hvis ikke, kan vi anbefale dig at tjekke denne artikel på Bolius. Her er der en oversigt med de forskellige belægninger og deres kendetegn i forhold til holdbarhed, tæthed og pris.

Husk at isolere loft og tag

Efterisolering er én af de bedste investeringer du kan gøre dig i hjemmet og det kan spare dig mange penge på varmeregningen. Så når du skal i gang med at lægge nyt tag, er der al mulig grund til at huske isoleringen.

Sørg derfor for at tilbuddet indebærer isolering af loft og tag. Det vil gøre projektet dyrere, men de langvarige besparelser er ikke til at tage fejl af. Selv hvis det kræver et større lån, kan det faktisk ende ud som en god investering.

Defekt tag – en dum idé at vente

Der er ingen tvivl om at et nyt tag kan være en nødvendighed for nogle og det er bestemt ikke en god idé at vente. Et defekt tag kan være skyld i for stort varmeforbrug og skaden kan blive værre med tiden. Hvis duLån til nyt tag har problemer, bør du derfor tage hånd om det med det samme, selv hvis det kræver et taglån.

Der er bare visse problemer som er bedst at håndtere i opløbet. Det kan være reparationer eller lægning af nyt tag, et dyrt tandlægebesøg eller lignende. Hvis skaden er sket, gavner det ikke at vente og udskyde den økonomiske belastning. Gør derimod en indsats for at finde det billigste lån til nyt tag, så omkostningerne ikke bliver unødigt store.

Det kan du gøre online, ved at indhente lånetilbud via Stlaan.dk. Vi gør det nemt og enkelt at komme i gang. Vælger du at satse på forhandleren, må du høre hvad de kan tilbyde dig af renter og vilkår.

Lån til tag online vs. hos forhandleren

Vi vil her sammenholde to af de oplagte finansieringsmuligheder, specielt for dig der er blevet afvist af banken. Du kan låne online eller du kan søge finansiering hos forhandleren.

Lad os først slå fast, at det langt fra er alle tagfirmaer, som tilbyder dig dette. Og dem der gør, tilbyder typisk finansiering via eksterne lånepartnere. Selskaber der kan minder om online låneselskaberne på mange måder.

Vi vil ikke påstå noget er bedre end andet, men du gør klogt i at afsøge begge muligheder. Det kan du gøre fuldstændig uforpligtende og det vil blot give dig det optimale udgangspunkt som kunde.

Hvis du virkelig vil gøre en grundig indsats, forhører du dig hos forhandleren, samtidig med du ansøger hos 2 øvrige firmaer online. Du binder dig ikke til noget og kan med ro i sjælen sige, at du har gennemsøgt markedet grundigt. Det er ikke et enten eller, men to forskellige muligheder, der begge bør afsøges.

Tagfirmaet kan have indflydelse på pris og lånebehov

Det er ikke kun dit valg af belægning, der har indflydelse på prisen og dit lånebehov. Dit valg af firma har lige så meget at sige for, hvor meget det kommer til at koste samlet set. Inden du søger lån til nyt tag, bør du helt sikkert have styr på både materiale, leverandør og alt andet omkring opgaven. Før uden at kende til disse elementer, kan du ikke vide hvor mange penge du mangler.

Ved store projekter og investeringer, er det altid en klog idé at indhente flere tilbud, da du aldrig kan vide hvem der er billigst på forhånd. Hverken når det kommer til lånefirmaet eller tagfirmaet. Lånefirmaerne vil alle kreditvurdere dig individuelt, så deres vejledende renter er ikke nogen garanti for, hvad du får tilbudt. Tagfirmaerne vil vurdere din opgave individuelt ud fra hvad det vil kræve og hvilken belægning der ønskes.

Ingen standardpris – du må indhente tilbud

Alt i alt findes der ingen standardpris -eller mål for, hvad du kan forvente af priser og omkostninger. På begge områder må du derfor i gang med at undersøge markedet og indhente tilbud, hos dem der interesserer dig. Det vil altid være gratis, samtidig med du ikke binder dig til noget, så det kræver kun din tid. Og det er vel de 20, 30 eller 40 minutter værd?

Prisen fra leverandøren kan variere en del, faktisk vil en god huskeregel være at jo større opgaven er, desto større prisforskelle kan der opstå. Prisforskelle mellem de billigste og dyreste firmaer. Lige på dette område, kan det bare være sværere at udvælge den rette til opgaven, da prisen ikke er alt. For mens penge er penge, hvor renten byder meget, så kan man ikke sammenligne lægningen af et tag på samme måde.

Det stiller større krav til at du tjekker anmeldelser, omdømme, garantier og hvad der ellers kan være relevant i din beslutningsproces. Vi har set på hvordan du får udvælge den rette leverandør til opgaven, i næste afsnit.

Gode råd til at udvælge tagfirma

Der er en række gode råd som kan hjælpe dig på vej, når du skal skelne de gode og dårlige leverandører fra hinanden. For du kan være sikker på at der både er forskelle i pris og kvalitet. Sådan er det altid. Af samme grund, kan det være værdifuldt at bruge lidt tid på at researche. Vi mener specielt at du bør fokusere på følgende tre ting:

  • Anmeldelser
  • Byg Garanti
  • Omdømme

Det første der kan give en god rettesnor er tidligere kunders anmeldelser, der både kan fremstille dem i positivt og negativt lys. Anmeldelser giver et godt indtryk af om kunderne er glade, selvom du ikke må hænge dig for meget i om gennemsnitsvurderingen fx. er på 4 eller 5 stjerner. Det skal blot bruges vejledende.

Byg Garanti er en anden vigtig ting, da det giver dig en øget sikkerhed som forbruger. Du er på en måde forsikret (indirekte) hvis de nu laver skader eller udfører et utilstrækkeligt stykke arbejde. Et økonomisk sikkerhedsnet, der er rart at have ved så store investeringer. Det er bare vigtigt at huske på, at Byg Garanti ikke er det samme som byggekvalitet. Så du bør fortsat gøre en indsats inden for punkt 1 og 3.

Det sidste du bør tjekke er firmaets omdømme, som ligger en smule i forlængelse af punkt 1. Du kan undersøge omdømmet, ved at indtaste firmanavnet og se hvad der kommer frem af søgeresultater. Kommer der negative nyheder, kommentarer eller lignende frem, er det nok meget rart at vide. Det er ikke alt der kan findes via diverse anmeldelsessider, så dette er et godt og vigtigt supplement.

Alt i alt er det vigtigt at huske på, det kun er dig der ved hvor meget de forskellige punkter bør vægte, i din beslutningsproces. Det afhænger af den enkelte og dine præferencer. Følger du vores 3 råd, vil du bare have gode chancer for at tage en god beslutning og undgå ubehagelige overraskelser. Det eneste du kan gøre på forhånd er at træffe en velbegrundet & velinformeret beslutning, hvilket ovenstående punkter vil hjælpe dig til.

Lån til nyt tag: Ting at være opmærksom på

At skifte et tag kan være en stor investering, og det kan som nævnt være nødvendigt at tage et lån for at finansiere det. Prisen for at låne til et nyt tag afhænger af flere faktorer, herunder lånebeløbet, lånetype og løbetid.

Lånebeløb

Før man beslutter sig for at låne til et nyt tag, er det vigtigt at undersøge, hvad det vil koste at finansiere projektet. Lånebeløbet afhænger af omfanget af tagudskiftningen, og det kan variere meget fra hus til hus. Hvis taget er stort, eller der er behov for at udskifte hele tagkonstruktionen, vil lånebeløbet typisk være højere. Lånet kan løbe op i alt mellem 100.000 kr., 200.000 kr. og 300.000 kr. Derudover kan prisen på materialet, der skal bruges til tagudskiftningen, også påvirke lånebeløbet.

Lånetype

Når det kommer til lånetype, er der flere muligheder at vælge imellem, herunder banklån, realkreditlån og forbrugslån. Banklån og realkreditlån kan ofte have en lavere rente end forbrugslån, men kræver også ofte, at man stiller sikkerhed i form af fx pant i ejendommen. Forbrugslån kræver ikke nødvendigvis sikkerhed, men kan have en højere rente.

En af fordelene ved at tage et realkreditlån er, at renten ofte er fast i hele lånets løbetid. Det betyder, at man kender sin månedlige ydelse og dermed kan planlægge sin økonomi bedre. Derudover kan man med et realkreditlån typisk låne op til 80% af boligens værdi, hvilket giver en stor fleksibilitet.

Forbrugslån kan være en god løsning, hvis man ikke ønsker at stille sikkerhed i form af fx pant i ejendommen. Renten på forbrugslån kan være højere end på banklån og realkreditlån, men man kan stadigvæk finde gode tilbud, hvis man undersøger forskellige låneudbydere.

Løbetid

Løbetiden på lånet kan også påvirke prisen på lånet. Jo længere løbetid, jo lavere månedlig ydelse, men også jo højere samlede omkostninger. Derfor kan det være en god idé at overveje, hvor længe man ønsker at afdrage på lånet, og om man ønsker at betale mere hver måned for at få en kortere løbetid.

Det kan også være en god idé at undersøge forskellige låneudbydere og deres tilbud, før man beslutter sig for at optage et lån. Der kan være store forskelle i renter og betingelser, så det kan betale sig at shoppe rundt. Man bør altid vælge den låneudbyder, der kan tilbyde de bedste vilkår og renter, og som man føler sig tryg ved at samarbejde med.

FAQ

  1. Hvordan kan jeg finansiere et nyt tag? Du kan finansiere et nyt tag gennem forskellige metoder, herunder opsparing, et hjem forbedringslån, et lån med pant i ejendommen, eller en kreditlinje for hjemmets egenkapital.
  2. Hvad er fordelene og ulemperne ved at tage et lån til et nyt tag? Fordelene inkluderer at du kan få arbejdet gjort hurtigt, og du kan være i stand til at betale lånet af over tid. Ulemperne kan omfatte renter og gebyrer, samt risikoen for at miste dit hjem, hvis du ikke kan betale lånet tilbage.
  3. Hvilke typer lån er tilgængelige for at finansiere et nyt tag? Du har flere muligheder, herunder et personligt lån, et hjem forbedringslån, en kreditlinje for hjemmets egenkapital, eller et lån med pant i ejendommen.
  4. Hvad er renten på et lån til et nyt tag? Rentesatsen vil variere afhængigt af typen af lån, din kredit score, din indkomst, og andre faktorer. Du bør shoppe rundt og sammenligne renter fra flere långivere før du træffer en beslutning.
  5. Hvad skal jeg gøre, hvis jeg ikke kan få et lån til et nyt tag? Hvis du ikke kan få et lån, kan du overveje andre finansieringsmuligheder, som f.eks. at spare op, bede om hjælp fra familie eller venner, eller undersøge offentlige programmer, der kan hjælpe med hjem reparationer.

Nyt tag på skuret

– Et muligt gør-det-selv projekt

Hvis du blot skal have lagt nyt tag på skuret eller carporten, er der ingen tvivl om det er mindre omfattende, billigere at få ordnet og derfor vil kræve et mindre taglån.

Det er faktisk et muligt gør-det-selv projekt, hvis du har skruet hænderne rigtigt på. I det tilfælde skal du blot bruge penge på materialer, hvilket gør hele renoveringen og tagudskiftningen markant billigere. Få gode tips til hvordan du lægger nyt tag på skuret i denne video.

Projektets størrelse har meget at sige for prisen og dine omkostninger. Om det er huset, skuret eller carporten du skal i gang med. Du bør derfor altid få klarlagt hvad det koster at få lagt nyt tag, inden du vurderer hvilket lånebeløb du behøver.